HTML

A Zarándoklat

Engesztelő-Zarándoklat

Nemzetünkért, közösségeinkért, családunkért az egyetértés és a szeretet reményében

Friss topikok

7. nap 2012. június 12. kedd

2012.06.14. 19:49 Engesztelő Zarándoklat


Kápolna
Kápolna kedves kis település, Dr. Berecz Kálmán polgármester úrék újra szeretettel várnak bennünket a faluházban, ahol egy kis filmmel mutatják be községük értékeit. Szíves látás után megérkezik a helyi doktor úr is, aki ellátja Miklós zarándoktársunk egyre nagyobbra duzzadó bokáját.


Kápolna - További fotók >>

Dent
Hetedik napja vagyunk úton és a viharok, záporesők mindig elkerültek minket. Néhol apró esőszemek hullottak reánk, mely még jól is esett a melegben. Ma viszont Detk előtt, mielőtt beérnénk a faluba, szaporán esik az eső. Semmi gond, mert mindenkinek van esőkabátja, fölvesszük a vízmentes ruhát és harangszóra megyünk a főutcán a templomig. A templomajtóban vár bennünket Pelle Sándor polgármester úr és a tisztelendő atya a hívekkel. Itt jut eszembe Csurka István utolsó cikkének záró gondolata: „... Mindenkit meg kell szólítani. Nincs kisember és nagyember. A sekrestyésre éppen úgy szükség van, mint a papra. A harangozók pedig harangozzanak.

A magyarságon 1956 óta nem futott végig semmilyen szent láz. Most fusson, mert a veszély végsőbb, mint akkor volt. A húzódozókat meg kell győzni, a trombitásoknak meg kell fújniuk a harsonákat, az értelmiségnek szép szóval, hittel kell megszólítania a társadalmat, félre a sehová nem vezető vitákkal, aki fél, inkább hallgasson. A máris átállókat arcul kell legyinteni. Ez a vagy-vagy korszaka: vagy megmaradunk, vagy nem.

Az országmentő mozgalomnak szépnek kell lennie. Mindenki megérezheti ezt a felemelő új tartalmat, a végső magyar összefogás szépségét, aki besorakozik és végigkanyarog, hullámzik vele és benne a kicsi országon: A miénken.”

A római katolikus tisztelendő atya tudja, hogy görög katolikusok vagyunk, mert Komlóska szülöttjével együtt járt teológiára, ezért énekeljük együtt a Feltámadt Krisztust. Majd az istentiszteleten áldást kapunk, polgármester úr köszönt bennünket és azt mondja, hogy a mai hétköznapot az teszi ünneppé, hogy Detkre megérkeztek a zarándokok. Az előtérben étel és ital várja a zarándokokat. Újra szólnak a harangok, mert elindultunk, folytatjuk utunkat az Ország Szíve felé.

Karácsond
Karácsond egy nagyszívű falu, ezt tapasztaltuk 2009-ben is. Már új polgármesterük van Földi Csaba úr személyében, aki hasonló lelkesedéssel tervezi a fogadásunkat. Elénk siet vele együtt a népdalkör, a lakosság és az ifjú polgárőrök is. Népes csapatunk a művelődési házhoz megy, ahol mind a két népdalkör, a helyi ÁMK iskola igazgatója és diákjai szívhez szóló műsort adnak. Itt tapasztalhatjuk meg, hogy egy kis faluban is születhetnek zsenik. Gyönyörű szép követ kapunk, a terített asztalra meleg étel kerül. Azért szép ez a zarándoklat, mert itt mindenki közösen ünnepel.


Karácsond - További fotók >>

Engesztelő Zarándoklat

Szólj hozzá!

Címkék: nemzeti zarándoklat engesztelő zarándoklat engesztelő mozgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://engesztelozarandoklat.blog.hu/api/trackback/id/tr424588854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása