HTML

A Zarándoklat

Engesztelő-Zarándoklat

Nemzetünkért, közösségeinkért, családunkért az egyetértés és a szeretet reményében

Friss topikok

Miskolcra érkezett a zarándoklat

2012.06.14. 12:13 Engesztelő Zarándoklat


Miskolcra érkeztek szombaton, késő délután az Engesztelő zarándoklat keleti útvonalának résztvevői. A menet június 6-án reggel indult, keleti irányból a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pálházáról, nyugatról Sopronból, délről Röszkéről, északról pedig június 13-án indul, Esztergomból.


A szervezők célja a szeretet erejével elindulni az összefogás útján, megtalálni a kiutat a jelenlegi helyzetből, és közelebb hozni az egymástól eltávolodott embereket – olvasható az esemény honlapján.

Köteles László, a mozgalom elnöke, a zempléni Komlóska Fidesz–KDNP-s polgármestere korábban kiemelte: a zarándoklatra minden felekezetet meghívtak, és útközben bárki csatlakozhat a menethez. Megjegyezte, hogy több közéleti személyiség is jelezte már részvételét, köztük művészek, zenészek, politikusok, országgyűlési képviselők.



A zarándoklat formája staféta jellegű. Településről településre haladnak, s ezek zarandoklat-120609ml_1.jpgvezetői vagy a megbízottaik mindig átadják a következő település vezetőjének, majd a lakosságnak a stafétát. Aki szeretné, lehetősége van jelképesen vinni az ország keresztjét. Miskolcon Rostás László városi főépítész csatlakozott a menethez.

A tervek szerint a zarándokok június 15-én érkeznek a fővárosba, a Szent István-bazilikához, ahol istentiszteletet tartanak. A utolsó állomás a XII. kerületi Szent Anna-rét lesz. A szervezők kérik, hogy minél többen csatlakozzanak a zarándoklathoz, akár egy órára is. Az érintett településeken rövid műsorok keretében helyi világi és egyházi vezetők szólnak a résztvevőkhöz.

Köteles László egyszer már szervezett hasonló zarándoklatot: az ő nevéhez fűződik a 2009-es nemzeti zarándoklat is. Lesovics Miklós, Pálháza független polgármestere, a 2009-es nemzeti zarándoklat másik szervezője elmondta: a részvevőktől azt kérik, hogy a zarándoklaton lehetőleg fehér színt viseljenek, a tisztaság és a semlegesség színét.

Sz. S.
minap.hu   

Engesztelő Zarándoklat

Szólj hozzá!

Címkék: miskolc nemzeti zarándoklat engesztelő zarándoklat engesztelő mozgalom Pálháza

A bejegyzés trackback címe:

https://engesztelozarandoklat.blog.hu/api/trackback/id/tr634587834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása