HTML

A Zarándoklat

Engesztelő-Zarándoklat

Nemzetünkért, közösségeinkért, családunkért az egyetértés és a szeretet reményében

Friss topikok

Ökumenikus kápolna épül Noszvajon

2012.06.14. 11:52 Engesztelő Zarándoklat


Második alkalommal indult útjára engesztelő zarándoklat az ország négy tájáról a fővárosba. A kezdeményezés célja a nemzet lelki megújulása mellett az, hogy a szeretet erejével összefogásra szólítsák fel az embereket. A zarándoklat útvonalán a tervek szerint harminchárom engesztelő kápolna fog épülni, Noszvajon rakták le az első kápolna alapkövét.

A Világ Királynője Engesztelő Mozgalom által szervezett zarándoklat eredetileg Kovacsics Mária Natália nővér és  Mindszenty József bíboros nevéhez fűződik. Natália nővér látomásában megjelent Jézus Krisztus és Szűz Mária, s azt kérték tőle, hogy induljon el egy engesztelő mozgalom a nemzet lelki megújulásáért. Ezt a kezdeményezést ápolja Köteles László, a mozgalom elnöke, Komlóska polgármestere a második alkalommal szervezett zarándoklattal.

Az úton menetelők összesen 320 kilométert tesznek meg gyalog június 6-a és 16-a között. A települések  zászlóikkal, jelképeikkel fogadják őket, a zarándokok délről kenyeret, északról  vizet, keletről bort, míg nyugatról az evangéliumot viszik a fővárosba. A zarándoklat útvonalán 33 engesztelő kápolna fog épülni, az első Noszvajon, a Kincses Sziget Szépkorúak Otthonánál.

Az eseményen részt vett Hanák József esperes, Anda Tibor református lelkész és Kovács Dániel baptista lelkész is, akik aláírták a Varga Rita által tervezett ökumenikus kápolna alapító okiratát. A program a Pitypang Néptánccsoport műsorával zárult.

Harsányi Judit, 2012. június 12.
tveger.hu

Engesztelő Zarándoklat

Szólj hozzá!

Címkék: zarándoklat noszvaj engesztelő zarándoklat világ királynője engesztelő mozgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://engesztelozarandoklat.blog.hu/api/trackback/id/tr554587786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.