HTML

A Zarándoklat

Engesztelő-Zarándoklat

Nemzetünkért, közösségeinkért, családunkért az egyetértés és a szeretet reményében

Friss topikok

Keleti útvonal, 2012. 06. 10.

2012.06.15. 16:14 Engesztelő Zarándoklat


Bükkábrányba érkeztek a zarándokok

"A hitetlenség, a szegénység, a kilátástalanság és a tehetetlenség egyre nagyobb elkeseredést okoz. Az előző korszakok öröksége egyre elviselhetetlenebb terhet ró a lakosságra. Egyre erősebb támadások érik Magyarországot. Itt az ideje, hogy kiálljunk keresztény nemzeti értékeink mellett, saját érdekünkben."
Ezeknek a gondolatoknak szellemében indultak útjukra ismét a Nemzeti Zarándoklat résztvevői a négy égtáj felől, hogy május 15-én Budapesten találkozhassanak.

A Komlóskáról és Pálházáról kiinduló keleti útvonal résztvevői elmúlt hét vasárnap este 7 órakor érkeztek meg Bükkábrányba. A 3-as számú főút mentén Vatta irányából érkező zarándokokat a helybeliek népes tábora fogadta a település határában kenyérrel és frissítővel kínálva az úton lévőket.

Innét harangzúgás mellett a római katolikus templom volt a következő állomás, ahol Nemzeti Imánk eléneklése után Czégel Károlyné a római katolikus egyházközség Képviselő Testületének világi elnöke és Szalai Szabolcs polgármester köszöntötte a vendégeket és kívántak további kitartást mind az út hátralevő részéhez, mind pedig a kitűzött célok megvalósításához.

Miután pedig Bükkábrány szalagja is felkerült a zászlórúdra, Lesovics Miklós Pálháza és Köteles László Komlóska polgármesterei köszönték meg a szíves fogadtatást és beszéltek a kezdeményezés céljáról, jelentőségéről.

A a Sályi Kamarakórus elsősorban magyarságot és kereszténységet tükröző énekekből összeállított előadása után ősi himnuszunk és a Szózat zárta a templomi eseményeket.
A továbbiakban finom disznótoros vacsora várta a zarándokokat az iskola ebédlőjében, majd a pihentető éjszakai alvás után hétfőn reggel 8 órakor folytatták útjukat Budapest felé.

Forrás: bvmedia.hu

Engesztelő Zarándoklat

Szólj hozzá!

Címkék: nemzeti zarándoklat kelj fel és járj! engesztelő zarándoklat világ királynője engesztelő mozgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://engesztelozarandoklat.blog.hu/api/trackback/id/tr384590666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.