HTML

A Zarándoklat

Engesztelő-Zarándoklat

Nemzetünkért, közösségeinkért, családunkért az egyetértés és a szeretet reményében

Friss topikok

Meghívó az Engesztelő Zarándoklat váci eseményére

2012.06.13. 15:39 Engesztelő Zarándoklat


Kezdet: 2012. június 14., csütörtök 14.45:
Befejezés: 2012. június 14., csütörtök
Helyszín: Városháza, Piarista templom (Térkép: Vác, Március 15 tér, Szentháromság tér)

"Kelj fel és járj!" címmel engesztelő nemzeti zarándoklatot hirdetett június 6-16 között két magyarországi polgármester, Köteles László Komlóska, valamint Lesovics Miklós Pálháza első embere. Kezdeményezésük indítékaként a nemzet és a Világ mély morális és gazdasági válságát említik, a hitetlenség, a szegénység, a kilátástalanság és a tehetetlenség okozta egyre nagyobb elkeseredést. A zarándoklattal érintett települések polgármestereihez eljuttatott levelükben céljukként jelölték meg a keresztény nemzeti értékek mellett való kiállást, s hogy a szeretet erejével próbáljuk megtalálni a kiutat a jelenlegi helyzetből.

Államalapító Szent István királyunk intelmeire és intézkedéseire kívánják felhívni a figyelmet, valamint Mindszenty József bíboros születésének 120. évfordulója alkalmából folytatnák az általa is támogatott Nagy Magyar Engesztelő Mozgalmat a Magyar Katolikus Püspöki Kar által 1946. december 26-án kiadott körlevelének szellemében. "Most más időknek kell jönniök az egész nemzet életében. Hívjuk csak vissza ide annyi hiábavaló próbálkozás csődje után az imádság világát." A zarándoklat során egy Engesztelő Kápolna felépítésének szükségességét is hangsúlyozzák, amihez az érintett települések vezetőitől jelképes építőelemeket gyűjtenek.

2012. június 6-án minden égtáj felől indulnak gyalogos csoportok Budapestre, ahol június 15-én találkoznak, és várják mindazokat, akik egyetértenek céljaikkal. A négy égtáj felől érkező zarándokok találkozási pontjáról, a Szent István Bazilikától június 16-án az utolsó kilométereket együtt, gyalog teszik meg a Szent Anna rétig, a záró rendezvény helyszínéig.

Városunkat június 14-én, csütörtökön délután érinti az Észak felől induló csoport, terveik szerint 14.45-kor érkeznek Verőce felől a váci Városháza elé, majd 15.30-kor kezdődik szentmiséjük a Piarista-templomban. A képviselő-testület aznapi ülését szünettel megszakítva a Városháza udvarán fogadja és köszönti a zarándokokat Fördős Attila, polgármester is.

Rendezvényszervező: Világ Királynője Engesztelő Mozgalom

Forrás: vác.hu

Engesztelő Zarándoklat

Szólj hozzá!

Címkék: zarándoklat kelj fel és járj! engesztelő zarándoklat engesztelő mozgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://engesztelozarandoklat.blog.hu/api/trackback/id/tr984585978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása