HTML

A Zarándoklat

Engesztelő-Zarándoklat

Nemzetünkért, közösségeinkért, családunkért az egyetértés és a szeretet reményében

Friss topikok

Kecskemétre ért a Nemzeti Engesztelő Zarándoklat

2012.06.14. 11:27 Engesztelő Zarándoklat


Kecskemétre ért hétfőn (június 11-én) az ország különböző részeiből június 6-án indult, és a fővárosba tartó Nemzeti Engesztelő Zarándoklat Déli-csoportja. A zarándokokat a városháza előtt Mák Kornél alpolgármester, Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, egyházi vezetők és vallásos kecskemétiek fogadták.


A nemzet lelki megújulását célzó engesztelő zarándoklat a négy égtáj irányából indult Budapest felé. Keleti irányból a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pálházáról, nyugatról Sopronból, délről Röszkéről, északról pedig Esztergomból. A zarándokok a tervek szerint június 15-én, pénteken érkeznek meg a fővárosba, a Szent István-bazilikához, ahol istentiszteletet tartanak. A utolsó állomás szombaton a XII. kerületi Szent Anna rét lesz.



A déli csoport ma délután ért Kecskemétre. Mint a fogadásukkor elhangzott: a zarándoklat formája staféta jellegű. Az induló településekről haladnak a hívők a következő településhez, ahol a településvezetők átadják a következő település vezetőjének – jelen esetben Mák Kornél alpolgármesternek -, majd a lakosságnak a stafétát. A zarándoklat útvonalával érintett településeken rövid műsorok keretében a települések világi és egyházi vezetői szólnak a zarándokokhoz. A napi záró rendezvényt a házigazda települések – ma ezt a feladatot Kecskemét kapta - szervezik.

A zarándokok ajándékként kecskeméti földet, bort, és egy Kecskemét feliratú téglát kaptak a fogadáson, amit magukkal visznek majd Budapestre.



Forrás: Kecskeméti Hírhatár

Engesztelő Zarándoklat

Szólj hozzá!

Címkék: kecskemét nemzeti zarándoklat engesztelő zarándoklat engesztelő mozgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://engesztelozarandoklat.blog.hu/api/trackback/id/tr114587734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása