HTML

A Zarándoklat

Engesztelő-Zarándoklat

Nemzetünkért, közösségeinkért, családunkért az egyetértés és a szeretet reményében

Friss topikok

Fazekas Sándor is csatlakozott a zarándokokhoz

2012.06.14. 20:25 Engesztelő Zarándoklat


A kormányzati munka és a zarándoklat hasonlít egymásra – köszöntötte egy meglepő párhuzammal Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Mezőnyárádon a nemzetért, a magyar családokért, a közösségekért imádkozva a fővárosba tartó zarándokokat június 11-én.


Fazekas Sándor (fotó: VM Sajtóiroda)


Akkor a legnagyobb a lendület, amikor az út elején vagyunk, és még nem is látjuk a kitűzött célt, csak a meggyőződésünk vezérel. Minél közelebb érünk a célhoz, minél nagyobb utat tettünk meg, annál nagyobb erőfeszítést igényel az embertől, hogy ne dőljön ki a sorból.

Újraépíteni a magyar vidéket hosszan tartó folyamat, akárcsak a zarándoklás. Mindig a következő néhány lépés a legfontosabb – folytatta a politikus. A kormányzati ciklus félidejében most újabb nagy állomáshoz ért a tárca. Megkezdődött a földtörvény-tervezet társadalmi vitája. Egy olyan jogszabály születik, amelyik évtizedekre, sőt évszázadokra meghatározza a magyar gazdák, a magyar családok és a vidéki közösségek sorsát. Mezőnyárád címere jó előjel a törvény születésekor, hiszen az olajágat hozó galamb a békességet jelképezi -  fejezte be köszöntőjét Fazekas Sándor, majd az út egy szakaszára maga is csatlakozott a zarándokok menetéhez.

A zarándoklat június 6-án indult. Június 15-én Budapesten találkoznak az ország különböző vidékeit képviselő gyalogos vándorok a Szent István-bazilikánál.


fotó: VM Sajtóiroda

A "Kelj fel és járj!" címet viselő  kezdeményezés indítéka az, hogy a szervezők szerint a magyar nemzet és a világ egésze mély morális és gazdasági válságban van. A hitetlenség, a szegénység, a kilátástalanság és a tehetetlenség nagy elkeseredést okoz. Az előző korszakok öröksége egyre elviselhetetlenebb terhet ró a lakosságra. Erős támadások érik Magyarországot. Itt az ideje, hogy kiálljunk keresztény nemzeti értékeink mellett ! – fogalmaznak az út vezetői. Célunk a szeretet erejével elindulni az összefogás útján, megtalálni a kiutat a jelenlegi helyzetből. Közelebb hozni az egymástól eltávolodott embereket.

A városit a falusival, a szegényt a gazdaggal, a magyart a nemzetiségivel és az etnikai kisebbségekkel, a hívőt a világival, a jobboldalit a baloldalival, a politikust a választóival, a munkaadót a munkavállalóval, az embert az emberrel – írják felhívásukban a zarándoklat irányítói, Köteles László, a Világ Királynője Engesztelő Mozgalom elnöke, Komlóska polgármestere és Lesovics Miklós, Pálháza képviselőtestületének első embere.


fotó: VM Sajtóiroda

"Most más időknek kell jönniök az egész nemzet életében. Hívjuk csak vissza ide annyi hiábavaló próbálkozás csődje után az imádság világát." -  idézik Mindszenty József bíborost születésének 120. évfordulója évében.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Engesztelő Zarándoklat

Szólj hozzá!

Címkék: nemzeti zarándoklat kelj fel és járj! engesztelő zarándoklat világ királynője engesztelő mozgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://engesztelozarandoklat.blog.hu/api/trackback/id/tr614588971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása