HTML

A Zarándoklat

Engesztelő-Zarándoklat

Nemzetünkért, közösségeinkért, családunkért az egyetértés és a szeretet reményében

Friss topikok

Isten segítsen UTATOKON!

2012.06.08. 10:54 Engesztelő Zarándoklat


Tisztelt Polgármester úr!
Kedves Laci zarándoktársam!
 
Gyorsan be tudok lelkesedni egy általam jónak ítélt ügy esetében. Így történt most is az Engesztelő Zarándoklattal. Igazatok van. A legfontosabb teendő hazánkban a nyugalom megteremtése, azaz, ahogy Ti írjátok nagyon szépen "összehozni az embert az emberrel."


Már-már elviselhetetlenek a médiában, de leginkább az interneten hömpölygő gyűlölet hullámok. Tudok embertársaimról, akik a fizikai rosszullétig felizgatják magukat egy-egy aljasul, de minimum igaztalanul megfogalmazott hír hallatán, blokkbejegyzés olvastán. Elembertelenedett viszonyok között nem működik az életjavítás, amit önmagunkon kell kezdeni. Gyakran vagyok vele úgy itt a városban, hogy buszon, utcán Jézus arcú férfiakat, s Szűz Mária orcájú lányokat, asszonyokat keresek, de csak kevesen néznek vissza rám.

Ma már tudom, hogy bennem, a fogadó készülékemben is hiba van. Az én családomat "rendesen" ritkították '56 után, de mégis szükség van a megbocsátásra, mert ebbe tönkre megy a haza. Nagyon sokat megyek egyedül a két botommal, hogy a káros, rossz , gyűlölködő gondolatokat magamból kiirtsam. Már szívemmel, lelkemmel tudom, hogy milyennek kéne lennem, de még nem mindig sikerül.

A jezsuita Párbeszéd Háza  Zarándok Műhely tanításából tudom a legjobban megfogalmazni, hogy miét is zarándokolok: "Jézus nevében és Jézusért útra kelni, hogy az út során az ő kegyelme átformáljon és új emberré alakítson."
 
Kívánom, hogy minél több embertársunkhoz érjen el az egyéni újjászületésre lelkesítő szándékotok.
Isten segítsen UTATOKON!
 
Béla zarándoktársad

Engesztelő Zarándoklat

Szólj hozzá!

Címkék: zarándoklat kelj fel és járj! engesztelő zarándoklat világ királynője engesztelő mozgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://engesztelozarandoklat.blog.hu/api/trackback/id/tr344573275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása