HTML

A Zarándoklat

Engesztelő-Zarándoklat

Nemzetünkért, közösségeinkért, családunkért az egyetértés és a szeretet reményében

Friss topikok

Fotók az Engesztelő Zarándoklat érkezéséről

2012.06.14. 10:39 Engesztelő Zarándoklat


A 2009-ben megszervezett Nemzeti Zarándoklathoz hasonlóan sikeres és hangulatos az idei Engesztelő Zarándoklat is. A Pálházáról érkezőket a város bejáratánál fogadtuk, A Művelődés Háza előtt ünnepélyes keretek között köszöntöttük, majd másnap reggel, a SÁROSATAK tábla alatt vonulva csatlakoztuk hozzájuk. Az indulókat Aros János polgármester jókívánságaival, Kecskés Attila plébános pedig imával bocsátotta az útra...

Talán csak a szomszéd településig való kísérést várták volna el tőlünk, de olyan hangulata volt ennek nemzeti érzelmű, de ugyanakkor vallásosan békességet és szertetet sugárzó menetnek, hogy Sárospatak képviselői egészen Bodrogkeresztúrig gyalogoltak és énekelték együtt a Boldogasszony Anyánk c. régi nemzeti Himuszunkat, a Mária segíts vallásos éneket és még számos szép éneket.

A hosszú út egyhangúságát az útba eső települések vendégfogadásai tették emlékezetessé, akik a legkedvesebb vendégeknek kijáró szeretettel, mint a legközelebbi rokonaikat fogadták az érkezőket a legjobb ételeikkel és italaikkal kínálva és e legszebb műsoraikkal szórakoztatva őket.

A menet június 16-án, a zarándoklat 11. napján érkezik Budapestre, ahol 12 órától a Mátyás templomban Szentmisén vesznek részt - Sárospatak Budapesten is képviselteti majd magát.
Sárospatak méltó részvételéért köszönet illeti dr.Szabó Rita alpolgármester asszonyt, aki nem csak megszervezte városunk részvételét, de maga is végig gyalogolta a 30 km-es távot.


További fotók>>>

Forrás: Sárospatakinfo

Engesztelő Zarándoklat

Szólj hozzá!

Címkék: sárospatak zarándoklat engesztelő zarándoklat engesztelő mozgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://engesztelozarandoklat.blog.hu/api/trackback/id/tr514587604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása